OKULUMUZUN 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ SPORCU YETENEK TARAMA PROGRAMINA KATILDI.

20.02.2024 58

Okulumuzun 3. Sınıf öğrenci Sporcu Yetenek Tarama Programına katıldı.

Yapılan spor taramasında Temel Motorik (Esneklik, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Çeviklik) ve Antropometrik (Boy, Kilo, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği) test ve ölçümler yapıldı.

Spora yatkınlıkları belirlenen öğrencilerin eğitimleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.

Eğitimler, Uzun Süreli Sporcu Gelişim Yaklaşım Modeli baz alınarak, Olimpiyat sporcusu/şampiyonu yetiştirmek amacı ile yaklaşık 10 yılı kapsamaktadır. Ancak; ilk etapta “Temel Hareket ve Sportif Beceri Eğitimi” ni içeren 1 yıllık eğitim gerçekleştirilecektir. Bu eğitimden sonra İl müdürlüklerimiz, federasyonlar ve spor kulüpleri vasıtasıyla çocuklarımız branşlara yönlendirilecek ve 2-4 yıllık branş eğitimlerini alarak özelleşmesi sağlanacaktır. Son evrede ise en az 4-5 yılı kapsayan performansa dayalı “İleri düzey spor eğitimi” gerçekleşecektir.

20-02-202420-02-202420-02-202420-02-2024